Close Sidebar
Type & Hit Enter To Search
Recent Comments
    Categories

    View from entrance, left. Digital print and paint on wall and chairs

    Double horizon
    I have just finished a public commission for the entrance/waiting area of Østjyllands polices station in Grenaa, Denmark, by invitation of Bygningsstyrelsen/ Danish Building and Property Agency
    The piece is made of print and paint on walls, glass, chairs and ceiling. 2018

    The commission is situated at the entrance to the station and spreads out through several walls. The installation is inspired by the complexity of the place, so many different people pass this room, each with a different agenda; citizens that has to renew official papers, criminals, victims, policemen- and women working at the station. How do you engage with all these different approaches to a place?
    I chose to work with a landscape with two horizon lines, always having more than one point of view at the same time. The lines bind the installation together across walls, penetrating the existing architecture, investigating the visible and invisible borders of the place.
    I worked with landscape fragments, inspired by the harbor where the station is situated. A wave starts by the main door and continue through the rooms, spreads out on the waiting chairs. Along this wave runs two horizontal lines that crosses and meet, in an optical way, at the glass wall and continues on the back, where only the staff can enter. The lines consists partly of printed fragments of images from the former police station, I also used the old chairs from the former police station and incorporated them into the installation by adding fragments of waves, making each chair different. I believe in using the story of a place instead of overwriting it all at once, accepting that the place has a longer story than my engagement with it.

    The commission is public accessible, so please go see if ever you are in the area.
    For more photos: Double horizon

    Comments are now closed for this article

    Copyright Julie Boserup